Advocaten en notarissen

Advocaten en notarissen krijgen regelmatig te maken met pensioenzaken van hun cliënten. Bij een echtscheiding is pensioen een onderdeel die een hoge waarde kan vertegenwoordigen en waar meer mee mogelijk is dan de standaard verdeling. Wil uw cliënt wel levenslang verbonden blijven aan zijn of haar ex-partner middels het opgebouwde pensioen? Of kunt u beter conversie adviseren? Prima Pensioen ondersteunt u bij het op maat adviseren van uw cliënten op echtscheidingsvlak.

Een ontslag is natuurlijk vervelend en kan een flinke deuk betekenen in de pensioenopbouw van uw cliënt. Prima Pensioen berekent de pensioenschade die ontstaat na een ontslag en hiermee kunt u uw cliënten beter adviseren omtrent de ontslagafwikkeling.

Een gouden handdruk kan op meerdere manieren aangewend worden, waarbij de fiscaliteit een van de elementen is die bepalend is voor een optimale aanwending. Adviseert u een stamrecht-BV waarin het kapitaal de komende jaren oprent of is het verstandiger een directe uitkering aan te kopen waarbij de hoogte zo flexibel mogelijk gepland wordt? Prima Pensioen helpt u bij deze planning en verzorgt ook de stamrechtovereenkomst en afstemming met de Belastingdienst.