Pensioenadvies voor HRM

  • HRM ondersteuning pensioenen medewerkers
  • Indiensttreding nieuwe medewerkers en pensioencommunicatie
  • Pensioeninzicht medewerkers, financiële rust
  • Pensioenoplossingen bij ontslag

Verhoog de waardering voor de pensioenregeling door het bieden van pensioeninzicht aan medewerkers. Als de medewerkers weten hoe hun pensioenregeling eruit ziet en welke keuzes ze hebben, stijgt de waardering. Het is zelfs wettelijk verplicht voor werkgevers om aan nieuwe medewerkers de inhoud van de pensioenregeling uit te leggen.

Pensioeninzicht voor ondernemers

Als ondernemer bouw je geen pensioen op, tenzij je zelf in actie komt.
Wat voor werknemers geldt, geldt ook voor ondernemers. Er komt een moment dat je het rustiger aan gaat doen en dan is het prettig als je daar de financiële mogelijkheden voor hebt.


En wat gebeurt er als je overlijdt? Kan het gezin financieel onbezorgd verder gaan? Het ondernemersinkomen valt weg, terwijl de lasten wel doorlopen. Een overlijdensrisicoverzekering biedt hiervoor de oplossing. Het verzorgt een uitkering – in één keer of periodiek – aan de nabestaanden bij jouw overlijden. De premies voor zo’n verzekering zijn tegenwoordig erg laag.

Krijg snel inzicht in de financiële gevolgen bij overlijden.

Pensioenondersteuning aan professionals

Accountants, boekhouders en belastingadviseurs zijn dagelijks in de weer om hun klanten goed te adviseren. Wij ondersteunen deze professionals om het pensioenadvies aan hun klanten naar een hoger niveau te tillen. Prima Pensioen biedt ondersteuning bij onder andere vraagstukken rondom pensioen in eigen beheer, oudedagsverplichting en stamrechten bij de eigen BV. Ook bij expirerende lijfrentes en pensioenkapitalen, pensioenplanning en collectieve pensioenregelingen.

Wij helpen advocaten en notarissen met pensioenvragen die spelen bij echtscheiding en ontslag. Pensioen vertegenwoordigt vaak een enorme waarde en het is zeer aan te raden hier zorgvuldig mee om te gaan bij diverse gebeurtenissen. Wij kennen de mogelijkheden voor het verdelen van het pensioen bij een echtscheiding. En een ontslag vraagt om pensioenoplossingen. Prima Pensioen kent ze.