Pensioenplanning

Nooit meer onduidelijkheid over je pensioen. Dat is een van de doelstellingen die wij hebben. Prima Pensioen vindt het belangrijk dat werknemers en ondernemers weten hoe hun oudedagsvoorzieningen eruit zien.

Bij pensioeninzicht draait het om enkele kernvragen. Hoeveel pensioen krijg je als je met pensioen gaat of eerder stop met werken? Is het voldoende? Welke keuzemogelijkheden heb ik? Kan ik nog aanvullende zaken regelen? De antwoorden hierop kun je zelf al in beeld krijgen. Nog meer hulp nodig? Vraag ons!

Neem contact op
Pensioen opbouwen en sparen voor later

Pensioen opbouwen

In Nederland kennen we het traditionele drie pijler pensioen. Soms uitgebreid met een vierde en zelfs vijfde pijler. De drie pijlers tezamen is jouw totale pensioeninkomen.

1. AOW-pensioen

De Algemene Ouderdomswet (AOW) is het basispensioen van de overheid. Iedereen die in Nederland woont heeft er recht op. Sinds 2013 is de AOW-leeftijd in stapjes aan het stijgen. Van 65 jaar vóór 2013 tot 67 jaar in 2024. Klik hier voor jouw eigen AOW-leeftijd. De hoogte van de AOW-uitkering is afhankelijk van jouw privé situatie. Alleenwonenden hebben recht op een andere uitkering dan samenwonenden. Bekijk hier de actuele bedragen.

2. Pensioen via de werkgever(s)

De meeste werkgevers bieden een pensioenregeling aan. Vaak is dat verplicht bij een pensioenfonds, soms kan de werkgever zelf kiezen. De hoogte van het ouderdomspensioen hangt af van jouw loon en hoe lang je ergens werkt. Ook is er standaard een pensioenuitkering geregeld voor jouw nabestaanden als je overlijdt; een partner- en wezenpensioen.

Op de site www.mijnpensioenoverzicht.nl kun je kijken hoeveel pensioen je strak krijgt.

3. Eigen voorzieningen

Zaken die je zelf regelt vormen de derde pijler. Hierbij kun je denken aan spaargeld, beleggingen of een eigen woning met overwaarde. Ook lijfrenteverzekeringen/-banksparen en kapitaalverzekeringen vallen hier onder.

Meer informatie over lijfrente

Soms bieden werkgevers geen echte pensioenregeling aan, maar geven ze wel de mogelijkheid een pot op te bouwen voor jouw oudedag. Ook dat valt onder deze pijler.

Mijn persoonlijke pensioenplan tips!

Download deze gratis checklist om te weten te komen hoe jouw pensioenplaatje eruit ziet.

Bezig met verzenden...
Je kunt nu hieronder het bestand downloaden.

Deze checklist is voor jou als je pensioeninzicht wenst en als je financiële rust wilt bereiken. Met een simpel stappenplan kun je een start maken met jouw eigen pensioenoverzicht. Schrijf je in en ontvang direct de tips!

Samen aan de slag met jouw pensioenplanning

Met behulp van de gratis checklist kun je zelf een start maken om jouw persoonlijke pensioenplanning te maken. Wij begrijpen dat pensioen vaak moeilijk te doorgronden is en vragen oproept. Het kan zelfs leiden tot stress om financiën. Wij maken je graag wegwijs in de lastige pensioenwereld en bieden financiële rust. Samen gaan we aan de slag om overzicht te krijgen in jouw eigen pensioenplaatje. Bij voorkeur in een persoonlijk gesprek. Zo krijg je antwoorden op vragen als “Hoeveel pensioen krijg ik?”, “Wanneer gaat mijn pensioen in?”, “Wat gebeurt er als ik overlijd?”, “Welke keuzes heb ik?”

Met het juiste inzicht in uw financieel toekomstbeeld kun je bewuster keuzes maken wanneer het aankomt op je pensioen. Maak gebruik van extra tools en diensten die je een helder beeld geven van het inkomen dat je kunt verwachten wanneer je wilt stoppen met werken. Het wordt aanbevolen om rekening te houden met alle variabelen, zoals de hypotheek en andere voorwaarden die van invloed zijn op de maandelijkse lasten. Ons team geeft je niet alleen het laatste nieuws en updates over pensioenplanning, maar biedt ook de nodige begeleiding om te zorgen dat je pensioenvoorzieningen optimaal worden ingericht. Let wel, financieel advies moet altijd gepaard gaan met een disclaimer, omdat je persoonlijke situatie uniek is en specifieke aandacht vereist.

Als pensioenadviseur begrijpen we dat pensioenplanning een belangrijk onderwerp is waar veel mensen vragen over hebben. Het is essentieel om vooruit te denken en een gedegen planning te maken voor je toekomst, omdat je wilt kunnen blijven genieten van het leven zoals je dat nu doet, zelfs na je pensioen. We maken het mogelijk om een nieuwe, fiscale en financiële planning op te stellen die niet alleen rekening houdt met je huidige inkomsten en uitgaven, maar ook met alle veranderingen die je kunt verwachten in de komende jaren. Onze expertise en advies kunnen je helpen om alle aspecten van je financiën te optimaliseren, bijvoorbeeld door belastingen te betalen wanneer het nodig is en geld te laten werken voor jou. We zijn er om je te begeleiden bij het nemen van de juiste beslissingen, zodat je met een goed gevoel naar de toekomst kunt kijken.

Jordy Zwarteveen
Mede-eigenaar van Marcel Kon Makelaardij uit Enschede.

‘Ik had als ondernemer diverse vraagstukken over mijn pensioenmogelijkheden en financiële gevolgen bij overlijden. Met deze vraagstukken ben ik op zoek gegaan naar een deskundige partij. Een partij die mij dit op een transparante en begrijpelijke manier kon vertellen. En dat is Boris Manders. Boris is zeer ervaren en kan op aan de hand van een kort gesprek de vraagstukken filteren om dat vervolgens te vertalen naar een duidelijk plan van aanpak. Inmiddels heb ik op basis van dat plan diverse acties ondernomen waardoor de situatie(s) zijn geborgd. Al met al zeer tevreden en voor een ieder aan te raden bij dergelijke vraagstukken!’

Daniëlle van Rijen
Specialist bij opleider Dukers & Baelemans.

‘Boris ontwikkelt voor ons opleidingsmaterialen en nieuwsartikelen voor beginnende en ervaren pensioenadviseurs. Boris is vriendelijk, betrouwbaar, deskundig en enorm nauwkeurig. Door zijn grote mate van betrokkenheid, zijn flexibiliteit en zijn probleemoplossend vermogen werk ik graag met hem samen. Ik weet zeker dat zijn praktijkervaring een belangrijke bijdrage levert aan onze opleidingsmaterialen.’

Ben Schröder
Advocaat arbeids- en pensioenrecht bij Damsté advocaten - notarissen

‘In een ontslagzaak kun je te maken krijgen met de billijke vergoeding. In de hoogte van deze billijke vergoeding is ook inbegrepen de pensioenschade die de werknemer lijdt als gevolg van het ernstig verwijtbaar handelen van de werkgever. Laatst heb ik ten behoeve van een dergelijke procedure Boris Manders gevraagd de pensioenschade te berekenen. Hij kon dit snel aanleveren en heeft op overzichtelijke wijze duidelijk gemaakt hoe hij de pensioenschade heeft berekend. Deze berekening is zeer bruikbaar geweest in de procedure, met succes voor mijn cliënte als gevolg. Ik kan Boris dan ook van harte aanbevelen.’