Pre-Pensioen

Wat is Pre-Pensioen?

Pre-pensioen is een financiële regeling waarmee je eerder kunt stoppen met werken dan de officiële pensioenleeftijd. Het dient als een brug tussen de laatste werkdag en het moment waarop je reguliere pensioenuitkeringen beginnen. Met een pre-pensioen kun je genieten van een welverdiende rustperiode, terwijl je een uitkering ontvangt tot je AOW leeftijd en aanvullend pensioen ingaan.

Wanneer heb je recht op Pre-Pensioen?

Je hebt recht op pre-pensioen wanneer je de regelingen hiervoor hebt getroffen met je werkgever of via een individuele pensioenregeling. De standaardleeftijd voor pre-pensioen is 62 jaar, maar afhankelijk van de persoonlijke situatie en pensioenplan kan dit eerder of later zijn. Er zijn bepaalde voorwaarden en financiële overwegingen die bepalen of en wanneer je in aanmerking komt voor pre-pensioen.

Wat kun je zelf laten doen?

  • Pensioenplanning: Werk samen met Prima Pensioen Enschede om een persoonlijk pensioenplan op te stellen dat past bij uw toekomstige behoeften en levensstijl.
  • Financiële Strategieën: Onze adviseurs helpen u met het ontwikkelen van strategieën om een pensioengat te voorkomen of aan te vullen, zoals extra sparen of beleggen.
  • Advies op Maat: Wij werken met fiscalisten en accountants om u te voorzien van advies dat niet alleen uw pensioen, maar ook uw algehele financiële situatie ten goede komt.
  • Bedrijfspensioenregelingen: Voor ondernemers bieden we advies en ondersteuning bij het opzetten van bedrijfspensioenregelingen die aantrekkelijk zijn voor zowel de ondernemer als de medewerkers.
  • Communicatie en Educatie: Wij zorgen ervoor dat zowel werkgevers als werknemers volledig geïnformeerd zijn over hun pensioenopties en -rechten.

Eerder stoppen met werken? Maak een afspraak!

Op onze website vind je alle informatie die je nodig hebt als je op zoek bent naar mogelijkheden voor je pre-pensioen. Pre-pensioen wordt vaak gezien als een periode waarin u wel de vruchten plukt van wat je door de jaren heen heeft opgebouwd, maar nog niet volledig bent gestopt met werken.

Ben je dus op zoek naar hoe je uit je werkende leven kunt stappen en een nieuw hoofdstuk kunt beginnen met prepensioen? Wil je weten op welke leeftijd je in aanmerking komt en welke mogelijkheden er zijn om het inkomen aan te vullen? Hier bij Prima Pensioen Enschede hebben we alle kennis in huis om je te adviseren. Of je nu meer wilt leren over de AOW-leeftijd of andere manieren om je eigen pensioen aan te vullen, zoals bijvoorbeeld via lijfrente of spaarregelingen, wij kunnen je ondersteunen. We gaan samen op zoek naar de beste opties die passen bij de situatie, zodat je goed voorbereid bent wanneer je de pensioenleeftijd bereikt. Ik sta gereed om je te ondersteunen bij het maken van deze belangrijke beslissingen.

Bij Prima Pensioen Enschede begrijpen we dat vroegtijdige pensionering een belangrijke beslissing is die zorgvuldig overwogen moet worden. Daarom bieden we gepersonaliseerde begeleiding zodat de overgang naar pre-pensioen soepel en zorgeloos verloopt. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over uw pensioenmogelijkheden.