Een regelmatige APK voor financiële rust

Als vermogens- en pensioenadviseur help ik jou je financieel goed voor te bereiden op de toekomst. Maar er bestaat geen glazen bol die voorspelt wat er in de tussentijd allemaal verandert. Wat vandaag een goed advies is, sluit misschien over drie jaar niet meer aan. Daarom is het verstandig om regelmatig een financiële APK in te plannen. Een moment waarop we bekijken of jouw wensen nog hetzelfde zijn en of het afgesloten product nog steeds passend is. Vanaf 1 januari 2023 is zo’n financiële APK een standaard onderdeel van mijn dienstverlening. Dit biedt zekerheid en financiële rust. Ik leg je uit waarom ik hiervoor heb gekozen.

Financiële doelen

Tijdens een adviesgesprek kijken we altijd naar de toekomst. Hoe ziet het leven er straks uit? Wanneer wil je bijvoorbeeld met pensioen en hoeveel geld is hiervoor nodig? Want met pensioen gaan betekent niet alleen dat er minder geld binnenkomt, maar ook dat er meer geld wordt uitgegeven. Bijvoorbeeld aan reizen, uitstapjes of misschien wel aan medische kosten.

Vervolgens bereken ik nauwkeurig wat er financieel nodig is om het gewenste leven te kunnen bekostigen. Ik adviseer je met welk financieel product je dit doel haalt. Daarbij wordt er gerekend met een verwacht resultaat, gebaseerd op het verleden.

Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst

Zeker de laatste jaren zien we dat het leven onvoorspelbaar kan zijn. De economie blijkt grilliger dan gedacht, de overheid grijpt harder in dan ooit en de inflatie rijst de pan uit. Hierdoor is het goed mogelijk dat:

  • Het behaalde rendement niet meer voldoende is om je financiële doelen te behalen
  • Je andere doelen hebt gekregen, bijvoorbeeld omdat je jouw geld nu harder nodig hebt of omdat je omstandigheden zijn veranderd
  • Er inmiddels andere producten zijn die betere resultaten halen
  • Je risicohouding is veranderd, je wil nu meer of juist minder risico lopen met je geld

Het is daarom verstandig om regelmatig te beoordelen of je financiële producten nog steeds passend zijn. Daar kan ik bij helpen. Als vermogens- en pensioenadviseur heb ik immers goed inzicht in de financiële markten, weet ik wat er is gewijzigd in wet- en regelgeving en heb ik ook ervaring met andere financiële producten. Door regelmatig met elkaar het gesprek aan te gaan, kan ik je adviseren of jouw product nog aansluit op de huidige situatie.

Financiële rust

Vanaf dit moment koers ik in mijn dienstverlening daarom veel meer op een lange termijn relatie. Ik wil actief betrokken blijven zodat je financiële rust ervaart en zeker weet dat je financiële product nog steeds passend is. Daarom werk ik vanaf 1 januari 2023 met servicepakketten, te vergelijken met een financiële APK. Dit betekent dat je altijd met je pensioenvragen bij me terecht kunt en dat we periodiek een servicegesprek inplannen. Je kunt kiezen uit meerdere servicepakketten met een bijpassend serviceniveau.

Het voordeel van een servicepakket

Met een servicepakket heb je de zekerheid dat regelmatig wordt beoordeeld of je nog op koers zit om jouw financiële doelen te behalen. Komen jouw doelen in gevaar? Dan ben je er op tijd bij en kun je nog zaken wijzigen. Bijvoorbeeld je inleg verhogen of overstappen naar een ander product met een beter rendement.

Daarnaast biedt het de mogelijkheid om rekening te houden met gewijzigde doelen. Zo kan een scheiding of een andere verandering in je leven ervoor zorgen dat je andere wensen krijgt.

Je doelen blijven bereikbaar

Voor een servicepakket betaal je een maandelijkse bijdrage. Dit is even wennen, omdat je dit tot nu toe niet hebt gedaan. Maar ik ben ervan overtuigd dat je hier op de lange termijn de vruchten van plukt. Jouw financiële doelen blijven bereikbaar omdat je op tijd bij kunt sturen. Zo weet je zeker dat je straks het leven kunt leiden zoals je dat voor ogen hebt.

Ik kijk ernaar uit om je in de toekomst te blijven helpen bij het realiseren van een passend inkomen voor later.

Andere Tips & Cases

Meer ruimte voor lijfrente aftrek

Om te komen tot een meer arbeidsvormneutraal pensioenkader is met de nieuwe pensioenwetgeving ook de lijfrenteruimte aanzienlijk uitgebreid. Met terugwerkende…

Lees verder
Pensioen bij ontslag

Wanneer je van baan verandert, is het belangrijk om te begrijpen hoe je pensioen wordt beïnvloed door deze nieuwe situatie. In sommige gevallen kun je een deel…

Lees verder
nieuwe wet toekomst pensioenen is aangenomen
Wet toekomst pensioenen aangenomen

Op dinsdag 30 mei jl. heeft de Eerste Kamer ingestemd met de Wet toekomst pensioenen. Dit betekent dat vanaf 1 juli a.s. de pensioenopbouw in Nederland…

Lees verder