€2.000 tegemoetkoming in advieskosten

€2.000 tegemoetkoming in advieskosten opzetten pensioenregeling

Wij hebben vernomen dat er donderdagmiddag 20 juni een 100-tal vouchers beschikbaar wordt gesteld aan werkgevers die voor het eerst een pensioenregeling willen opzetten voor hun personeel. Dit op initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW. De voucher van €2.000 is bedoeld als tegemoetkoming in de advieskosten voor het opzetten van een pensioenregeling.

De exacte voorwaarden om de voucher te kunnen aanvragen zijn nog niet bekend. De belangrijkste voorwaarde is dat de werkgever nu nog geen pensioenregeling heeft en deze vóór 28 november a.s. wel is afgesloten. De andere voorwaarden zijn pas bekend donderdagmiddag 20 juni.

Het reserveren van de vouchers zal plaatsvinden op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. En op=op. Met deze tegemoetkoming zijn vrijwel alle advieskosten om te komen tot een pensioenregeling gedekt. Men hoopt hiermee twijfelende werkgevers te kunnen overtuigen om toch tot een pensioenregeling te komen.

Aanvragen voucher

Wij zullen donderdagmiddag 20 juni paraat staan om de voorwaarden te vernemen. Dan zal ook de aanvraag opengesteld worden voor de vouchers. Wilt u als werkgever in aanmerking komen voor zo’n voucher, dan kunt u dat ons laten weten op info@prima-pensioen.nl. Stuur dan ook een uittreksel KvK mee van de werkgever-BV en gegevens van een bevoegd persoon die namens de werkgever mag optreden (naam, telefoonnummer, e-mailadres).

Dan zullen wij – als dat mogelijk is – namens de werkgever een aanvraag voor een voucher indienen. Mochten er specifieke voorwaarden gelden, dan laten wij dat per e-mail weten op donderdagmiddag 20 juni.

Let op, er zijn slechts 100 vouchers beschikbaar. Bij een grote landelijke interesse kunt u naast een voucher grijpen.

Andere Tips & Cases

Meer ruimte voor lijfrente aftrek

Om te komen tot een meer arbeidsvormneutraal pensioenkader is met de nieuwe pensioenwetgeving ook de lijfrenteruimte aanzienlijk uitgebreid. Met terugwerkende…

Lees verder
Pensioen bij ontslag

Wanneer je van baan verandert, is het belangrijk om te begrijpen hoe je pensioen wordt beïnvloed door deze nieuwe situatie. In sommige gevallen kun je een deel…

Lees verder
nieuwe wet toekomst pensioenen is aangenomen
Wet toekomst pensioenen aangenomen

Op dinsdag 30 mei jl. heeft de Eerste Kamer ingestemd met de Wet toekomst pensioenen. Dit betekent dat vanaf 1 juli a.s. de pensioenopbouw in Nederland…

Lees verder