Voorkom financiële zorgen na overlijden

Hoe staan jouw nabestaanden er financieel voor als jij overlijdt? Uit onderzoek blijkt dat mensen hun financiële situatie dan te rooskleurig voorstellen. Maak hier werk van en ga aan de slag met de online tools.

Te laag nabestaandenpensioen

Werknemers nemen veelal deel aan een pensioenregeling. Een onderdeel hiervan is een partner- en wezenpensioen. Door allerlei oorzaken is de hoogte van het nabestaandenpensioen vaak maar een beperkt deel van het loon. Na overlijden ontstaat er dus een financieel probleem bij de achterblijvende partner.

Voor ondernemers is er niks geregeld bij overlijden. De achterblijvende partner en kinderen ontvangen geen nabestaandenpensioen. Tenzij de ondernemer zelf in actie komt.

Inzicht in financiële gevolgen bij overlijden
Met een online tool kun je zelf inzicht krijgen in wat er financieel gebeurt als jij of jouw partner overlijdt. Doorloop enkele simpele stappen en krijg financiële rust.

Losse overlijdensrisicoverzekering
Vaak blijkt dat het nabestaandenpensioen na overlijden lager is dan gewenst. Dit is op te lossen door het sluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Dit is een verzekering die uitkeert bij overlijden van jou of jouw partner. Een grote eenmalige uitkering of elke maand een kleine uitkering. Net wat jij wenst.
Bereken zelf wat een overlijdensrisicoverzekering ongeveer kost met deze tool.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je kijken op de pagina Pensioen en Overlijden.

Andere Tips & Cases

Wet toekomst pensioenen aangenomen

Op dinsdag 30 mei jl. heeft de Eerste Kamer ingestemd met de Wet toekomst pensioenen. Dit betekent dat vanaf 1 juli a.s. de pensioenopbouw in Nederland…

Lees verder
Lijfrente fiscaal interessant voor ondernemers

In Nederland kennen we voor mensen onder de AOW-leeftijd twee belastingtarieven over inkomen uit arbeid in box 1 van de inkomstenbelasting: tot €73.031 een…

Lees verder
Verplicht aansluiten bij pensioenfonds?

Recentelijk hebben wij voor enkele werkgevers onderzocht of zij zich verplicht moeten aansluiten bij een bepaald pensioenfonds. In Nederland moet 80% van de…

Lees verder